DEğIL HAKKıNDA GERçEKLER BILINEN YANGıN KAPıSı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Blog Article

Yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalıdır. çoklukla metal veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Yangına dayanıklı bapların dirlik kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu perese bedduaşap kapının yok olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçkakımı haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Paslanmaz çelik yangın bapları, gayrı yangın bapları kabil bina güvenliği çekimının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol altına kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Yangın Kapısı zemin amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve emtia kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış semtüne tamam ürkü pas kolu bulunmasıdır.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Fevkda arazi düz özellikler; yangın baplarında mekân meydan yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının dışarıya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı mürtefi olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının bucak alması da zorunu kılınmıştır.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir gestaltda olan bu makaslamaklar tehlikeli durumların ezgi göstericisidir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en anayasa kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında tek yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz Yangın Kapısı kapı ile vesair taksimmlerden ayrılır.

Report this page